CREATING A NEW ROTTERDAM

Stoel gerenoveerd door Han Dicke

In aanloop naar de International Architecture Biënnale Rotterdam 2012 komt Photo Gallery Ben Wind in samenwerking met Stijlgroep, landschap en stedelijke ruimte met de expositie “Creating a New Rotterdam”.  De expositie bevat foto’s van projecten van Stijlgroep op bij voorbeeld de Maasvlakte maar ook van inmiddels gezichtsbepalende gebouwen in Rotterdam.
Stijlgroep landschap en stedelijke ruimte is een multidisciplinair ontwerpbureau. Vanuit Rotterdam wordt gewerkt aan inrichting en ontwikkeling van onze leefomgeving. Stijlgroep kiest daarbij voor een brede aanpak; al het goede uit landschapsinrichting, stedenbouw en architectuur wordt met elkaar verbonden. Zo was het bureau betrokken bij ontwikkeling en realisatie van het Maasstad Ziekenhuis. De expositie toont foto’s van de Rotterdamse fotograaf Ben Wind van enkele projecten van Stijlgroep en van gezichtsbepalende gebouwen in Rotterdam. 

Met de expositie Creating a New Rotterdam viert Photo Gallery Ben Wind het 1 jarig bestaan. Het was de Rotterdamse burgemeester A. Aboutaleb die op 25 maart 2011 de opening  verrichtte en de gallery een cadeau aan de stad noemde.
Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Inmiddels is opgericht de Stichting Photo Gallery Ben Wind met in het bestuur Jan Carel Diecken, Joan Blijd (Stijlgroep) en Irene Jacobs( Maritiem Museum Rotterdam). In de Raad van Advies hebben zitting Hans Vervat (Matrans) , Kees Vrijdag ( Kamer van Koophandel Rotterdam), Gijs Noordam ( Schipper Noordam Advocaten) en Donald Suidman (NT Publishers).

En na een jaar zijn ook de stoelen van Friso Kramer weer terug. Tijdens het verbouwen van de fotostudio tot gallery zijn deze stoelen beschadigd geraakt. De Rotterdamse interieurarchitect Han Dicke heeft zich over de stoeltjes ontfermd en er ware kunstwerkjes van gemaakt en deze zijn nu teruggeplaatst in de expositieruimte.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2012