Ed Oudenaarden, fotojournalist

Boek naar aanleiding van de expositie “Ed Oudenaarden, fotojournalist”

BO-EdOudenaarden-DEF.indd

 

Ed Oudenaarden is 25 jaar fotograaf voor het Algemeen Nederlands Persbureau (anp) en al die jaren stond hij vooraan bij belangrijke gebeurtenissen in Nederland en daarbuiten. Hij fotografeerde een bebloede Michael Boogerd tijdens een tourrit in Frankrijk en klikte op het juiste moment toen trainer Marco van Basten ziedend werd op een van zijn spelers. Ooit liet hij zich door beveiligingsmensen in de juiste hoek drukken om oud-premier Balkenende tijdens een verkiezingsoverwinning van het cda vast te leggen in een innige omhelzing met zijn moeder. “Een wereldplaat”, reageerde de fotoredactie.

Hij was de fotograaf die vooral zocht naar hét journalistieke moment. “Ik was minder bezig met de vorm, maar veel meer gefocust op hét moment: zorgen dat je op het juiste moment dáár staat.” Met dat idee registreerde hij ook de ‘belegering van het Laakkwartier’ in Den Haag toen de Hofstadgroep werd opgepakt.

Op 27 juni 2010 veranderde zijn leven voorgoed, want als enige overleefde hij een helikoptercrash waarbij vier anderen om het leven kwamen. Ed hield er een dwarslaesie aan over. In de rolstoel vocht hij zich terug in de fotojournalistiek, maar het valt hem zwaar. Met een expositie én dit boek sluit hij een periode van de actieve fotojournalistiek af.

titel Ed Oudenaarden, fotojournalist
uitvoering paperback, 112 pagina’s full color
formaat 17x23cm
isbn 978 94 91835 00 1
prijs € 18,50 *)

U kunt dit boek per mail bestellen bij de galerie, u ontvangt dan uiterlijk op de eerstvolgende werkdag van ons een mail ter bevestiging met daarbij een opgave van de totale kosten. Na betaling van het aankoopbedrag op bankrekeningnummer 1027 49 272 van de Rabobank Rotterdam op naam van Photo Gallery Ben Wind versturen wij de bestelling.

*)exclusief verzendkosten € 3,00

Geef een reactie