Myrrhe van Spronsen – HERSENSPINSELS

Myrrhe van Spronsen

Myrrhe van Spronsen (1981) woont en werkt in Rotterdam. Zij werkt als arts en kunstenaar en volgt momenteel het Oriëntatiejaar van de Rietveldacademie. In 2012 promoveerde zij op het de moleculaire mechanismen van transport en hersenziekten. Tijdens het promotieonderzoek dat zij verrichtte in Rotterdam aan het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht raakte ze gefascineerd door vormen en bewegingen die zij zag onder de microscoop in zenuwcellen. Vervolgens deed zij postdoctoraal onderzoek op Yale in een interdisciplinair team en werd toen geïnspireerd door het ontstaan van hersenziekten en de maatschappelijke impact daarvan in haar collages.

Zij heeft veel getekend tijdens reizen naar Nepal, Zuid-Amerika en Afrika waardoor zij beïnvloed werd door oorspronkelijke kunst van verschillende culturen. Dit is terug te zien in haar tekeningen en schilderijen.

Tijdens haar middelbare schooltijd won zij de eerste prijs “Grafiek en Poëzie” in het Singer Museum in Laren.
Later won zij de “Zilveren Kei”, dé kunstprijs voor jong talent in het Gooi.

Myrrhe is met name geïnteresseerd in de verbinding tussen kunst en wetenschap waarbij veel parallellen bestaan.
De opening zal op 19 mei 15.30 uur worden verricht door Elene Walgenbach, jongste gemeenteraadslid bij D66 met o.a. de portefeuilles Kunst en Cultuur.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
De inloop is om 15.00 uur.

opening → zondag 19 mei 15:30 uur
expositie → van 19 mei t/m 8 juni 2019

Myrrhe van Spronsen