Oost-West

Expo: Oost-West

Wegens omstandigheden is de galerie zaterdag 3 juli gesloten.
Zondag 4 juli is de galerie open vanaf 13.00 uur en is dit tevens de laatste dag van de expositie “Oost West”.
U bent dan van harte welkom om te komen kijken.

Rotterdamse kunstenaars met een connectie met China.

Ontwerper Karin van Paassen, fotograaf Marco van Duyvendijk en beeldend kunstenaars Man-Yee Mok en Kwannie Tang van Studio MAKY.

Expositie van 30 mei t/m 4 juli 2021
Geen officiële opening 

Graag nodigen wij u uit om de expositie “Oost-West” te bezoeken in galerieWind.

Op 30 mei zijn wij extra lang open, tot 18.00 uur, en ontvangen u graag met een hapje en een drankje.

Zo ook op de “finissage” op 3 juli, waarbij ervan uit is gegaan dat we tegen die tijd meerdere mensen tegelijk kunnen ontvangen.
U kunt voor beide data en voor de overige dagen dat de galerie open is voor bezoekers, reserveren via de blauwe knop:

Maak online een reservering

Karin van Paassen

Karin van Paassen, Back-Bad-Bone.
De grote rugsieraden vormen de ruggengraat van de tentoonstelling. Karin heeft 14 grote rugsieraden gemaakt met zwart porseleinen kralen, botten en objecten, gecombineerd met bedels, paardenhaar en natuurlijke materialen. Zij maakt de porseleinen bedels in de Chinese porseleinstad Jingdezhen.
De geschiedenis en de cultuur van China heeft veel invloed op haar werk. Er zijn dan ook veel Chinese elementen in verwerkt zoals munten, tekens en rode accenten.

Rood is de kleur van geluk in China.
Naast het maken van sieraden werkt Karin al 30 jaar als curator en organiseerde tientallen tentoonstellingen en culturele projecten in binnen- en buitenland.


Marco van Duyvendijk, Valetudo.
De fotosessie Valetudo is vernoemd naar een van de 79 manen van Jupiter. Het maantje, ontdekt in 2017, blijkt in de buitenste ring van manen rond Jupiter als enige tegen de stroom in te draaien. Het is een spookrijder die in de toekomst onvermijdelijk met één van de andere manen zal botsen. Dit gegeven inspireerde Marco van Duyvendijk om een fotoserie te maken.

Daarnaast maakt hij documentaire fotoseries waarvoor hij de halve wereld rondreist. Naast Valetudo is er tijdens de expositie ook een serie portretten te zien die gemaakt zijn in Zuid-Korea.


Studio MAKY, Zodiac Poort

Studio MAKY, Zodiac Poort.
Studio Maky bestaat uit Man-Yee Mok en Kwannie Tang en staat garant voor kleurrijke, levendige installaties en interactieve activiteiten.

Zodiac Poort bestaat uit 2 glas-in-lood lichtbakken waar de 12 dieren in getekend staan, die ook in de Chinese Horoscoop voorkomen. Tijdens Chinees Nieuwjaar staan de 2 grote lichtbakken normaal gesproken ieder jaar tijdens het Rotterdams Chinees Nieuwjaar aan de ingang van het wijkpark Oude Westen op de Kruiskade. Maar niet dit jaar. Speciaal voor de expositie komen de lichtbakken in galerieWind te staan, zodat bezoekers deze van dichtbij goed kunnen bekijken.


Graag tot ziens in galerieWind.