Werp een blik op het indrukwekkende portfolio van Arie Kievit en het valt meteen op dat mensen altijd centraal staan. Over zijn fotografie zegt hij zelf:
“Ik fotografeer niet de strijdende partijen, maar leg vast wat de gevolgen zijn van de oorlog: de honderdduizenden burgers die op de vlucht slaan en de situatie waarin ze terechtkomen”.
Arie Kievit studeerde in 1996 af aan de Fotoacademie in Den Haag. Datzelfde jaar werd zijn serie over de nasleep van de genocide in Rwanda genomineerd voor de Zilveren Camera. Daarna won hij nog 20 keer een prijs met verschillenden onderwerpen. Tegenwoordig werkt hij als freelance fotograaf voor diverse media, zoals Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en het ANP. Daarnaast fotografeert hij voor hulporganisatie Cordaid en voor Giro 555 in conflictgebieden.
Vanaf 12 februari exposeert Arie Kievit met zijn humanitaire fotografie, in opdracht gemaakt voor Cordaid en het ANP, in galerieWind. In één ruimte zijn foto’s te zien van de vluchtelingencrisis gemaakt tijdens reportages in onder meer Griekenland, Libanon, Jordanië, Servië en Turkije. In een andere ruimte is “vrij” werk te zien, ook hierin staat de mens en het reizen naar diverse landen centraal.