Vanaf 26.10.14: Fieke van Dieren, Grafische Kunst

Witte reigers

Vanaf 16 oktober 2014 in Galerie Wind: Fieke van Dieren, Grafische Kunst.

Fieke van Dieren (Blaricum, 1984) studeerde in 2009 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting grafische kunst.

Fieke werkt met een combinatie van fotografie en illustratie. Ze combineert materialen zoals pastelkrijt, verf en houtskool met fotografie. Daarna fotografeert ze het beeld. De combinatie van deze technieken zorgt voor een zekere gelaagdheid waar Fieke in haar werk voortdurend naar op zoek is. Letterlijk door de opbouw in lagen als in collages, maar ook figuurlijk in haar streven naar diepgang.
Haar kunstwerken zijn niet in één oogopslag te doorgronden. Het zijn vaak mysterieuze beelden waar de kijker even bij stil moet staan. Er vallen steeds weer nieuwe dingen in te ontdekken. Ieder nieuw detail kan een bijdrage leveren aan een verhaal of de kijker juist even in verwarring brengen. Alles is voor eigen interpretatie vatbaar.

Fieke werkt niet met vaste thema’s of onderwerpen. Ze start niet met een filosofie, maar het beeld ontstaat uit zichzelf.

Het werk van Fieke is t/m 30.11.14 te zien in Galerie Wind.