” Noordereiland in beeld “

‘Noordereiland in Beeld’ is de titel van een nieuwe expositie in Photo Gallery Ben Wind. De expositie laat historische foto’s zien van het Noordereiland in dialoog met recent werk van de Rotterdamse fotograaf Rick Keus. De Rotterdamse stadshistoricus Paul van de Laar zal de expositie inleiden.

Voor de expositie ’Noordereiland in Beeld’ zijn recente foto’s van bewoners en panorama’s van het Noordereiland tegenover historische beelden geplaatst. Deze visuele dialoog geeft het Noordereiland een unieke plek waar de tijd soms stilstaat, dan weer meegetrokken wordt door de onrustige stad die het eiland van alle kanten omringt.

Naast foto’s is er ook bewegend beeld. De film ‘Water en Staal’ van Rick Keus laat een impressie van de Maas en scheepvaart zien. Woonachtig op het Noordereiland is de passie voor deze eeuwig durende beweging voor Rick Keus onontkoombaar.

Rick Keus (Rotterdam 1966) werkt sinds 1990 als freelance fotograaf vanuit Rotterdam. Zijn fotografie richt zich vooral op sociaal maatschappelijke onderwerpen. De zeggingskracht van het beeld uit zich in de verbondenheid met het onderwerp. Fotografie als creatief venster naar een alledaagse of verborgen wereld. Opdrachtgevers zijn onder meer maatschappelijke organisaties en gemeentelijke overheden als Bestuursdienst Rotterdam, Roteb, GGD Rijnmond, RET, Sonor, COA, Havenziekenhuis, Gemeente Bibliotheek Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland. Verder is Rick Keus verbonden aan de NE Studio’s op het Noordereiland.

Photo Gallery Ben Wind is geopend op 25 maart 2011 en is de thuishaven voor het oeuvre van de Rotterdamse fotograaf Ben Wind, die in 2010 overleed. De Gallery is open van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 en op afspraak.