Opening op 24 maart 2013: overzichtsexpositie Paul Basart

Photo Gallery Ben Wind presenteert van 27/03/13 tot en met 12/05/13:

Overzichtsexpositie Paul Basart – For Ever Young

IL-paul-kunstwerk

Photo Gallery Ben Wind gaat onderdak bieden aan tientallen werken van de Rotterdamse kunstschilder Paul Basart. De expositie For Ever Young – Basart is geboren in 1939 – wordt op 24 maart 2013 geopend door Harry van Schooten, directielid bij Artsen zonder Grenzen.

Voor de Rotterdamse kunstschilder Paul Basart gaat er geen dag voorbij waarop hij niet werkt. Altijd is er wel een stukje papier en schildermateriaal in de buurt. Zijn inspiratie haalt hij uit dagelijkse dingen en zaken die hem overkomen. Zo verwerkte hij zijn bijzondere ontmoeting met een Franse dame met veertig zangvogeltjes, maar hij maakte ook doeken waarop de Indiaase waarzegster die Basart eens geluk in de liefde en in zijn werk voorspelde.

IL-paul-portret

De in Rotterdam geboren Paul Basart ging van 1959 tot 1962 naar de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Daarna ging hij direct aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar. Vanaf 1978 werkt hij afwisselend in Frankrijk en Nederland. In 2010 exposeerde hij voor het laatst.

Het is maar goed dat Photo Gallery Ben Wind sinds kort ook de naastgelegen ruimte op Prins Hendrikkade 123 h ter beschikking heeft, want Basart heeft door zijn tomeloze werklust niet alleen veel werk te tonen, veel van zijn werken zijn groots van inhoud én omvang. De titels die Paul Basart aan zijn schilderijen en tekeningen geeft, zijn kunstwerkjes op zich.

Omdat Basart het werk van Artsen zonder Grenzen een warm hart toe draagt, stelt hij zes zeefdrukken beschikbaar die per opbod verkocht zullen worden. De opbrengst gaat naar de Artsen zonder Grenzen-ploeg die de Tour for Life 2013 gaat fietsen. De Tour for LIfe is een fietstocht over de alpen van Italie naar Nederland. Vorig jaar bracht de Tour for Life meer dan 1.5 miljoen euro op voor de projecten van Artsen zonder Grenzen. Dit geld is hard nodig en wordt gebruikt om de vele medische activiteiten te financieren, zoals vaccinatiecampagnes, voedingsprogramma's en medische noodhulp bij natuurrampen of gewapende conflicten.