Photo Gallery Ben Wind steunt de Female Cancer Foundation

Foto FCF-kliniek

Ter gelegenheid van Wereldvrouwendag organiseert Photo Gallery Ben Wind van 7 tot en met 17 maart in Rotterdam de expositie Wereldvrouwendag op het Noordereiland. De expositie toont een selectie van foto’s van de bekende Amsterdamse fotografe Chantal Spieard. In het najaar van 2012 reisde zij in opdracht van de Female Cancer Foundation naar Kenia en Bangladesh. Het is een schitterend reisverslag geworden.

FCF-logo-fullcolor-zondernummer

Elke twee minuten overlijdt ergens op de wereld een vrouw aan baarmoederhalskanker. In 85 procent van de gevallen gaat het om een vrouw uit de Derde Wereld, vaak jonge moeders die de spil zijn van het huishouden en onmisbaar zijn voor het gezinsinkomen. Het wrange aan deze feiten is dat baarmoederhalskanker kan worden voorkomen en 100% te genezen is bij een tijdige diagnose en behandeling van de symptomen. De Female Cancer Foundation is opgericht vanuit het ideaal wereldwijd de strijd tegen baarmoederhalskanker aan te gaan. Een baarmoederhalskankervrije wereld. Geen utopie maar een reëel doel, te bereiken door het ter plekke verlenen van zorg (screening en behandeling), het geven van educatie en voorlichting en het verrichten van onderzoek.

De foto’s van Chantal Spieard over het werk van deze foundation zijn samengebracht in het boek Een wereld zonder baarmoederhalskanker. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt op dinsdag 26 februari in Leiden het eerste exemplaar van het fotoboek in ontvangst. Het boek wordt overhandigd door prof. dr. Lex Peters, hoogleraar Gynaecologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en oprichter van de Female Cancer Foundation (FCF).

Op 7 maart, de avond voor Internationale vrouwendag, opent in Photo Gallery Ben Wind mevrouw Khaddouj Erahoutan, echtgenote van burgemeester Ahmed Aboutaleb, de expositie Wereldvrouwendag op het Noordereiland met een selectie foto’s van Chantal Spieard. Aansluitend zal prof. dr. Lex Peters een korte voordracht houden over de noodzaak van zijn werk.

De geëxposeerde foto’s zijn, vergezeld van een door de fotografe gesigneerd certificaat van echtheid, tijdens de expositie te koop voor 495 euro (70x105cm) of 795 euro (120x180cm) per stuk. Ook het fotoboek Een wereld zonder baarmoederhalskanker is voor 25 euro te koop. De opbrengst gaat naar de Female Cancer Foundation.

Illustratie boek-960x960