Vanaf 12.03.15: Ken zó in Boijmans, Frans Vogel 80

IL_FV80_portret_© Fereydoun Nazemi

Ken zó in Boijmans, maar is in galerieWind.

Op 11 maart 2015 wordt Frans Vogel – copywriter, fotomodel, columnist, beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, provocateur, bon vivant, levende legende in de kunstscene van Rotterdam – 80 jaar! Dit wordt groots gevierd met een expositie in galerieWind op het Noordereiland te Rotterdam die opent op 8 maart 2015. Op de dag van de opening van de expositie wordt ook het boek (tegelijk de catalogus bij de expositie) Ken zó in Boijmans, Frans Vogel 80 over het leven en werk van Frans Vogel gepubliceerd.

De expositie bevat kunstwerken die Vogel in de loop der tijd gemaakt heeft (met gebruik van readymade- en popart-technieken), en beeldend werk van anderen waarin Frans Vogel een rol speelt, als model of anderszins.

Het boek bevat bijdragen van o.a. Wilfried de Jong, Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Wim de Jong, Frédérique Spigt, Cor Kraat, Hans Citroen, Gyz La Rivière, Elfie Tromp, Fons Burger, Jan Oudenaarden, Andrea Vos, Rien Vroegindeweij, Dorine de Vos, Bob Visser, René Puthaar en natuurlijk Frans Vogel. Samenstelling en bewerking: Hansje de Reuver, Erik Brus en Pieter Kers.

Expositie en boek bieden samen een portret van leven en werk van Vogel zelf, als van de artistieke voorhoede in Rotterdam vanaf de jaren zestig tot nu. Het boek is vanaf 8 maart te koop à 23 euro in galerieWind.

Het project wordt gerealiseerd met steun van onder meer het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

galerieWind
Prins Hendrikkade 123h-124a (Noordereiland)
Rotterdam
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

IL_Boijmans_3D-omslag

IL_FV80_Helmen_© Rob Velthoen

IL_FV80_model Vogel_fotograaf onbekend

IL_FV80_Vogel&Sleutelaar_© Chris den Boer

Geef een reactie