Vanaf 28.08.16: “RENDEZ-VOUS”

1

De Rotterdamse singer/songwriter Einar Been begon vier jaar geleden serieus met fotograferen nadat hij na een operatie aan zijn linkerhand en pols niet meer gitaar kon spelen. Na vier cd’s en een vijfde in voorbereiding was het gedaan met de muziek. “Vijftig jaar een hoofd vol liedjes…, plots werd het stil waarna ‘een ander lied’ zich aankondigde…” 

Na diverse exposities elders stelt Einar Been zijn werk ten toon in galerieWind. “Rendez-vous” laat drie verschillende thema’s zien: geënsceneerde foto’s, stadsen landschapsfoto’s (Rotterdam en de Argonne in Noord Frankrijk). Alle foto’s zijn afwisselend in kleur en zwart/wit afgedrukt en worden gepresenteerd op dibond of aluminium en achter plexiglas.
Iedere foto bevat een verhaal, achter ieder beeld zit nog een ander beeld en zo zijn de foto’s als het ware ‘zoekplaatjes’. Het vergt dan ook enige concentratie om het werk van Einar Been te bekijken en te begrijpen. Zijn fantasie levert met name bij de geënsceneerde foto’s sprookjesachtige taferelen op en zijn een lust voor het oog.

Wij nodigen u uit om de opening van de expositie bij te wonen. Deze zal worden geopend door dichter/publicist Manuel Kneepkens, vriend en kenner van het werk van Einar Been. U bent van harte welkom op zondag 28 augustus vanaf 15.30 uur. De expositie loopt t/m 30.09.16.