Wij komen over de brug

Wij komen over de brug

Drie Dordtse kunstenaars: Klaashenk Blonk, Donie Dubbeldam en Jolande Vermeulen.

Het nieuwe werk van Klaashenk Blonk toont keramiekvormen met de titel “wandverschijnsel”. Deze vormen zijn divers en hebben geen titel. Visuele waarnemingen worden door de hersens direct benoemd, daar confronteert het kunstwerk de toeschouwer mee. Het is niet direct benoembaar, is niet eerder opgeslagen. Getracht wordt onbewust een relatie te zoeken.

Het materiaal bestaat uit aardewerkklei in diverse bakkleuren met toevoeging van kleislib op de huid (basis) in diverse pastelkleuren direct op de natte huid, waardoor kleuren ontstaan in een onbepaald tijdpad.

Klaashenk Blonk
Klaashenk Blonk

Jolande Vermeulen houdt zich bezig met interieur, stedelijk landschap met zijn architectuur, fabrieken of industriële installaties.
Inspiratie doet zij op door te fotograferen. Zo vindt zij beelden die kunnen dienen als uitgangspunt: een sterke compositie, een ongewoon perspectief, bijzondere details.
Zij werkt met heldere, vaak transparante kleuren en contrasten.

Jolande Vermeulen
Jolande Vermeulen

Donie Dubbeldam laat zich in haar nieuwste werk leiden door de transparantie van uitgesneden acrylverfstreken op verschillende papiersoorten die, opnieuw geordend, gecombineerd worden met ander restmateriaal of in stukken gescheurd oud werk.
Ook maakt zij multi-mediacollages en lichtobjecten die vaak verwijzen naar verstedelijking en overconsumptie.

Vermeulen & Dubbelman vormen ook een kunstenaarsduo en zijn bekend om hun installaties van afvalplastic.

Donie Dubbeldam
Donie Dubbeldam

expositie → van 2 november t/m 1 december 2019

Opening expositie op zaterdag 2 november a.s.
Opening om 15.00 uur
Inloop om 14.30 uur
De muzikale introductie wordt verzorgd door Klaashenk Blonk.
Wij zijn vereerd dat aansluitend de opening van de expositie wordt verricht door de wethouder van o.a. Cultuur & Toerisme, loco-burgemeester van Dordrecht Piet Sleeking.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.