BRUG | BRÜCKE

Ruim veertig kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Nieuw Zeeland, Verenigde Staten, Oekraïne, India en Chili reageerden op een uitnodiging van Horst Dieter Gölzenleuchter (Edition Wort und Bild, Bochum) en Michiel Brink (stichting hogeDRUKgebied, Rotterdam) om deel te nemen aan een kunstproject met als thema ‘De Brug’. Behalve een oogst van vele werkstukken kwam hierdoor ook een verbinding tussen de deelnemers tot stand. Dit maakt een vervolg dan ook waarschijnlijk. De inzendingen zijn op knappe wijze verwerkt in een prachtig boek, vormgegeven door Maarten Schmitz (hDg).

 

H.D. Goelzenleuchter

 

Het werk werd reeds gepresenteerd bij Kulturrat Bochum in Duitsland en nu wordt het tentoongesteld bij galerieWind, temidden van de vele bruggen in de omgeving. Kom kijken naar de diversiteit in interpretatie van het thema en koop het boek. Ook de unieke‘brugkunstwerken’ worden verkocht. Het wordt een onvergetelijke opening met een programma van voordrachten door auteurs die ook in het boek publiceerden en muziek van De Aardappeleters (Rotterdamse band sinds 1980).

 

Michiel Brink

 

De expositie wordt geopend op zaterdag 5 november om 16.00 uur in galerieWind door Rien Vroegindeweij. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen of later de expositie te bezichtigen.