ROTTERDAMMERS IN DE WIND

Van 22.12.22 tot en met 29.01.23 organiseert galeriewind een duo-expositie met Rotterdammers Rob van ’t Hof, schilderijen en Robert van der Kroft, (strip-)tekeningen.

ROB VAN ‘T HOF

Na zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam werkte Rob van’t Hof lang als grafisch vormgever. Toen het vak hem geen voldoening meer gaf, verplaatste hij zijn activiteiten naar het ontwerpen van meubels en lampen. Ook grote landschappelijke projecten en tentoonstellingsinrichtingen kwamen op zijn pad.

De afgelopen vijftien jaar heeft Rob een oeuvre opgebouwd als kunstschilder. Staren over de zee is zijn inspiratiebron. De gedachtekronkels die daarbij ontstaan werkt hij uit in schilderijen die je meenemen in een prachtige, fantasierijke wereld. Zijn grafische achtergrond is daarbij nog altijd zichtbaar in zijn werk.

ROBERT VAN DER KROFT

We kennen Robert van der Kroft vooral als striptekenaar van de moderne versie van Sjors en Sjimmie (sinds 1975), de vrouwenstrip Claire (sinds 1988) en de educatieve strip Droppie Water (sinds 1981). Daarnaast is zijn naam als initiatiefnemer verbonden aan tientallen stripprojecten en festivals. Op de expositie zijn naast een aantal zwart-wit pentekeningen ook originele strippagina’s te zien en te koop. Een selectie stripalbums zal op een spectaculaire manier worden gepresenteerd in een speciale “stripinstallatie”.

MEET & GREET

Het startsein voor de opening op 16 december is de start van het werk aan een grote, unieke muurschildering door Robert van der Kroft. Rob en Robert zullen gedurende de gehele expositie in de weekeinden in de galerie zijn om aan de muur te werken én hun werk persoonlijk toe te lichten. U kunt de werkzaamheden komen bekijken en er is dan volop kans om nader kennis te maken met de kunstenaars.

De opening vindt plaats op vrijdag 16 december om 17.30 uur in galerieWind en wordt verricht door Rotterdammer Roland Vonk, onder meer bekend van RTV Rijnmond.