Nieuwe expositie “Naakt in Rotterdam” van Jentius Hogerdijk

jentius-met-beeld
Galerie Wind presenteert vanaf 15 december 2013 de expositie Naakt in Rotterdam, met een dertigtal werken van de Rotterdamse kunstenaar Jentius Hogerdijk. De expositie met recent werk van Hogerdijk zal worden geopend door Hans Walgenbach, oud-directeur van het Centrum Beeldende Kunst en Museum Rotterdam.
Hogerdijks werk komt voor in de collecties van tal van Rotterdamse instanties, uiteenlopend van het Albeda College tot het World Trade Center, van het Riagg tot Museum Boymans van Beuningen. Voor de expositie in Galerie Wind op het Noordereiland selecteerde Hogerdijk een aantal recente werken uit de serie Kwetsbaar, maar ook het drie bij twee meter grote doek ‘Die Muse sagt: Mail Ihr fünf maler assistenten’ zal te zien zijn.
Naakten vormen een rode draad in het werk van Hogerdijk. ,,Ik reis veel en ik wandel graag en daarin vind ik inspiratie, maar ik ben niet iemand voor landschapjes. Kunstenaarschap is voor één procent inspiratie en voor de rest hard werken.  Als ik mijn oude kleren aantrek om te gaan schilderen, kwasten pak en de tubes verf leeg knijp krijg ik continu ideeën, maar toch komt de verbeelding van de mens altijd weer boven.”
Hogerdijk wil de samenleving de schoonheid van het menselijk lichaam laten leren kennen. Hij heeft dan ook bewondering voor galeriehoudster Ellen Wind. ,,Dat ze naakt in haar galerie aandurft. Naakt is toch nog vaak een taboe. Ik ken genoeg galerieën waar ik met dit werk niet terecht kan. Als iets de grens van het maatschappelijk aanvaardbare overschrijdt, moet er al snel een kleedje over.“
,,Met Galerie Wind willen we iets betekenen  voor Rotterdam. Een expositie met werk van Jentius Hogerdijk, die als Rotterdammer voor de Rotterdamse kunsten al zoveel heeft betekend, past precies bij ons,’’ aldus Ellen Wind.

Geef een reactie