Contrasten

Na 40 jaar actief te zijn geweest als kunstenaar in zijn atelier sluit Nico Kervezee deze periode af met een expositie in galerieWind van zijn recente werk samen met het werk van 10 bevriende kunstenaars.

Nico toont zijn recente werk, dat ontstaan is in de achter ons liggende Coronajaren. In de gemengde technieken op doek en de collages speelt hij met vorm en materiaal. De vormen maken deel uit van de beeldtaal die hij in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld heeft. Het zijn de kruizen en de daaruit verschijnende restvormen die een dominante rol in de composities spelen. De letters en/of cijfers evenals de rasters van cirkels of vierkanten zijn beeldelementen die de compositie spanning en evenwicht geven. Het kleurgebruik is ingetogen. De gelaagdheid in het werk laat zich lezen door de religieuze vormen als kruis, achthoek en getallenreeksen als verwijzing naar onze geschiedenis van de joods christelijke traditie én het (her-)gebruik van diverse materialen als aanduiding naar de vergankelijkheid van de dingen. Door zijn werk te exposeren met het werk van de andere kunstenaars zal het contrast voor een spannende wisselwerking zorgen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Cor Kraat, Burgert Koonijnendijk, Ralph van Meijgaard, Pien van der Beek, Kim van den Enden, Dicky Brand, Max Wijlacker, Hillegon Brunt, Eric Hirdes, Frans Verschoor.