Van kantlijn naar kompas

Als adviseur en cartoonist heeft Mark de Koning de afgelopen 20 jaar getracht om de vragen waarin mensen in organisaties over praten te verbeelden in humoristische tekeningen.

Marcel de Jong is schrijver, journalist en trainer en deelt met Mark de verbazing over gekunstelde kantoortaal en lege managementpraat.

Op de expositie Van kantlijn tot kompas worden een aantal cartoons met teksten vanuit het Krankzinnig Kantoorkompas, een boek wat Mark en Marcel in 2022 hebben gemaakt, getoond. Een aantal tekeningen zijn te zien op posterformaat met dank aan vormgever Pieter Kers.

De expositie geeft ook een doorkijkje in de voorafgaande tekenwerken, zijn krabbels in de kantlijn, van Mark en van de diverse publicaties van Marcel.

De expositie wordt op woensdag 12 juli geopend om 17.00 uur geopend door columniste Carrie Jansen, zelf een scherp observerende taalvirtuoos. Aansluitend kunt u deelnemen aan een borrelrijke kantoorreceptie.

De expositie duurt tot en met 30 juli. Bezoek is vanaf 30 juli tot en met 14 augustus enkel mogelijk op afspraak.

Gedurende de expositie zullen er workshops worden gegeven. Op 19 juli van 13.00 tot 16.00 uur is er de krankzinnig kantoortraining voor iedereen die wil stoppen met onboarden en nooit meer het momentum wil meemaken waarin het laaghangend fruit moet worden gekapitaliseerd. De kosten zijn beperkt: slechts € 34,58 per persoon (inclusief hapjes en drankjes). Bij het pinpointen krijg u één euro en twaalf cent korting.

Geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via info@krankzinnigkantoorkwartet.nl.

Mark de Koning en Marcel de Jong