Schilderijen en houtskooltekeningen van Mart Bechtold

Mart Bechtold
fotografie Peggy van Mosselaar

Mart Bechtold studeerde van 1980 tot 1985 aan de kunstacademie in Rotterdam. Na zijn afstuderen richtte hij zich vooral op het samen met bewoners maken van kunst (community-art). Hij maakte in Rotterdam-Zuid meer dan 150 muurschilderingen samen met kinderen. Met Ger Bout richtte hij de Stichting Een Bos Tulpen op en met bewoners en/of gebruikers van de gebieden maakten zij een lint van stalen fantasietulpen die geplaatst werden van IJsselmonde tot aan Charlois.

fotografie Peggy van Mosselaar

Met kunstenaar/fotograaf Peggy van Mosselaar is Mart de oprichter van de Stichting-Mooi-Verwoord. Deze haalt verhalen op bij bijzondere doelgroepen zoals bv dak- en/of thuisloze jongeren en Kaapverdische/Caribische ouderen via creatieve workshops.

Op de expositie laat Mart Bechtold tekeningen en schilderijen zien van iconische plekken in Rotterdam. Spiegeling is daarbij een belangrijk thema waardoor de oude en de nieuwe stad met elkaar verbonden worden.

Van zijn houtskooltekeningen zijn een overhemd en een sierkussen gemaakt door Wolff Blitz.

De opening van de expositie vindt plaats op donderdag 9 februari om 17.30 uur en wordt verricht door Claudia Doesburg, directeur SKVR. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Inloop is vanaf 17.00 uur